The smart Trick of Yangın kapısı fiyatı That No One is Discussing

Yangın kapısı, yangın anında,binalarda bölümler arası yangın geçişini belirli bir zaman aralığında engellerken aynı zamanda insanların geçişine olanak sağlayan kapılardır.

Yangın kapısı, duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın kapısı kilidi emniyet kilidi olarak bilinen ve kapının içeriden dışarıya doğru açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında doğru bir teknik ile yerleştirilmesi, yangın anında kullanımı kolaylaştırır.

Yangın Kapısının Kullanım Alanları Yangın kapısı kullanım alanları konusu çok geniş bir konudur. Yangın kapılarının kullanıldığı alanların başında hastaneler, okullar ve eğlence mekanları gelmektedir. Yangın kapılarının kullanıldığı yerler insanların ve yaşamsal unsurların yoğunlukta olduğu yerler.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari yapısı başta olmak üzere kullanım amacına ve kullanan kişi sayısına göre tasarlanan kapıdır. Aynı anda birçok insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, yüksek binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu alışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.

Yangın Kapısının Kullanım Alanları Yangın kapısı kullanım alanları konusu çOkay geniş bir konudur. Yangın kapılarının kullanıldığı alanların başında hastaneler, okullar ve eğlence mekanları gelmektedir. Yangın kapılarının kullanıldığı yerler insanların ve yaşamsal unsurların yoğunlukta olduğu yerler.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendiliğinden otomatik olarak kapanarak güvenliği sağlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Tek kanatlı yangın kapıları, çift kanatlı yangın kapılarının kullanımının uygun olmadığı yerlerde kullanılıyor. Özellikle dar alanlarda fonksiyonelliği ile dikkat çeken tek kanatlı yangın kapıları, kısıtlı alanlarda kolay kullanılan kapılardır. Daha şık bir görünümde olan camlı yangın kapıları ise kullanılacak alana göre tek veya çift kanatlı olabilir.

Cıvata bağlantılı pimli menteşe bulunmaktadır. Yangın kapısı Kanat kenar binileri ezmeli ve puntalı yapıdadır. Kanat altı puntalı yapıda,özel sigma kuşaklı veya isteğe bağlı giyotin altyapılıdır. Yangın kapısı kanatlarımızda panik bar altı takviye saclarımız mevcuttur. Yaylı ve kuvvet ayarlı menteşe bulunmaktadır.

Opsiyonel olarak duman sızdırmazlık sağlayan kapı altı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik, elektrikli kilit karşılığı ve manyetik kilit article eklenebilmektedir.

Yangın kapıları sistemleri aslında sıklıkla değişen yapılar değildir. Bu yüzden de uzun ömürlü ve kaliteli yapılar tercih edilir. Çünkü yangın kapıları sıklıkla değiştirilmesi istenen yapılar değildir. Çoğu bina sahibi olan kimse bina yapımında yangın kapılarını yaparken uzun yıllar dayanması gerekliliği mantığındadır.

Ekonomik yangın kapısı denince aklımıza ilk gelen ucuz etin yahnisi olmaz atasözü gelmektedir ama yangın kapısı konusunda bunu bu şekilde anlamamız tamamıyla önyargıdan kaynaklanmaktadır.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.

edilmelidir. şartnamelerde karşılaşılan kapının kendiliğinden kapanmasını sağlayan menteşe kullanımı doğru bir tabir değildir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *